Geen spreadsheets meer door gebruik van de plank-software

Het maken van de plank is binnen de tijdschriftenuitgeverij een begrip. Het betekent niets anders dan het maken van een (visuele) indeling van een magazine. Welk artikel komt waar en natuurlijk de positionering van advertenties. Voor Service for Publishers zijn spreadsheets uit den boze: de digitale plank is het onontbeerlijke planningsinstrument voor iedere printuitgever: flexibel indelen, met status van redactie en advertenties meteen in beeld. Dat is de reden waarom we deze handige software leveren, te vinden onder Zezar Content.

Positioneren van redactie en advertenties is in de plank van Zezar Content een fluitje van een cent. Door de logische databasekoppeling is de status van artikelen en advertenties in een oogopslag inzichtelijk en actueel weergegeven in de plank. En last but not least kan verkoop optimaal last minute verkopen op mogelijke gaten. Dat voorkomt het onnodig plaatsen van stoppers.

Ook voor online magazines en overige digitale uitvoer

De plank voor print is in 2008 ontwikkeld en heeft haar dienst al lang bewezen. Dezelfde plankfunctionaliteit is in de afgelopen jaren de basis geworden voor onze digitale uitvoermogelijkheden. Het werkt daarom geheel gelijk aan een printmagazine, alleen de uitvoervorm is digitaal. Dat betekent dat ook audio en video kunnen worden gebruikt, alsook actieve links naar iedere website.

Fouten voorkomen en kosten besparen

Kortom, voor zowel print als digitaal is onze plank een nuttige planningstool. Alle betrokkenen werken altijd online met dezelfde versie. Het is eenvoudig om naar de inhoud door te klikken, artikelen of advertenties te verschuiven en pagina‚Äôs tussen of toe te voegen. Een spreadsheet daarentegen, nog zo goed opgezet, controleert niet op dubbelgeplaatste of nog erger, niet-geplaatste advertenties. Het controleert ook niet of een veelvoud van 4 of hoger wordt aangehouden, afhankelijk van de drukwens (u weet vast dat 8 pagina’s extra vaak interessanter is qua prijs dan 4). De planksoftware binnen Zezar Content voorkomt dus niet enkel fouten, het werkt ook nog kostenbesparend.